Project Description

  • 2_Can Cuiàs
  • 6_Can-Cuiàs
  • 9_Can-Cuiàs
  • 10_Can-Cuiàs
  • 11_Can-Cuiàs
  • 12_Can-Cuiàs
  • 16_Can-Cuiàs
  • 17_Can-Cuiàs
  • 19_Can-Cuiàs

DE NAU INDUSTRIAL  a oficines d’un grup empresarial amb caràcter propi.

CAN CUIÀS


TÍTOL Reconversió d’una nau industrial en oficines centrals d’una empresa
LOCALITAT Montcada i Reixach
DATA Gener 2017 – Maig 2017
SUPERFÍCIE 955m² oficines / 1.902 aparcament
COL·LABORADORS Nicolás Fotografía / BSO Baldó Serveis i Obres / IBBE instal·ladors

quadrat1 CAN CUIÀS

Llum i confort

El projecte s’encarrega amb l’objectiu d’adaptar una nau industrial en la seu de les noves oficines d’un grup d’empreses.

La nau té la configuració típica de les construccions industrials, planta diàfana amb estructura de pilars i cavalls metàl·lics, coberta a dos aigües cobrint cada crugia. Amb obertures per l’entrada de llum i ventilació únicament en façana, sense cap jerarquia en l’espai interior. El primer objectiu que ens vam marcar va ser el de portar llum a tots els racons de la nau, per tal de que els seus treballadors tinguessin unes condicions òptimes per poder desenvolupar la seva feina, ja fos en despatxos tancats o en zones de treball diàfanes. És per això que hi ha un pati central que fa de ròtula de la resta d’àrees de treball.

http://www.camarabonastre.com/wp-content/uploads/2017/06/2_Can-Cuiàs.png
http://www.camarabonastre.com/wp-content/uploads/2017/06/6_Can-Cuiàs.png

La planta s’organitza en quatre zones amb un programa molt diferenciat però totes relacionades a través del pati interior.

Accedim a la nau per una gran rampa que ens porta al primer pis on es situen les oficines. L’accés de les oficines està emmarcat reseguint les tres naus que configuren l’espai. A l’interior es situa la recepció i un parell de sales de reunions per rebre les visites, des d’aquí l’espai queda banyat per un torrent de llum natural que entra per el pati interior, cobert amb un material translúcid, que deixa un espai obert per facilitar la renovació d’aire natural.

L’espai central, el pati, vertebra la resta de programa. A una àrea es situa la sala de formació grupal i un espai d’office-menjador, juntament amb tres sales de formació en petits grups. Al fons de la nau trobem una gran sala diàfana on es col·locaran els diferents llocs de treball, organitzats en petits grups separats gràcies al mobiliari. A la zona esquerra de les oficines trobem l’àrea reservada per direcció, amb despatxos de dimensions més reduïdes i sales de reunions.

http://www.camarabonastre.com/wp-content/uploads/2017/06/12_Can-Cuiàs.png

Acompanyant la nova distribució dels espais, un dels reptes més importants ha estat el de condicionar l’espai adaptant-lo a les noves necessitats, per això s’ha hagut de crear una nova instal·lació de climatització i calefacció, de renovació d’aire, així com les noves canalitzacions d’aigua i electricitat.

El darrer repte ha sigut que les noves oficines oferissin als seus usuaris una imatge nova però mantinguessin l’esperit original de l’empresa, per això en tot el disseny d’interiors s’han utilitzat els colors corporatius per tal d’oferir una imatge de conjunt que es relacioni tant amb la zona de l’aparcament com amb la nova configuració de façana, on en tots ells s’han utilitzat els elements corporatius, com els colors i el logo de l’empresa.

La claraboia és l’element vertebrador, els diferents espais s’organitzen al voltant d’aquest pati interior aportant llum a tots els racons de les oficines.

quadrat1 TENS CURIOSITAT?

Mira l’evolució de l’obra.

Projectes relacionats