Project Description

  • camarabonastre_staanna_02
  • camarabonastre_staanna_03
  • camarabonastre_staanna_06
  • camarabonastre_staanna_07
  • camarabonastre_staanna_09
  • camarabonastre_staanna_13
  • camarabonastre_staanna_15
  • Camara Bonastre - Rehabilitació Paller
  • camarabonastre_staanna_22
  • camarabonastre_staanna_12

AL COR DEL CASC ANTIC, un habitatge de llum i color.

Santa Anna


TÍTOL Obra nova d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres
LOCALITAT Badalona
DATA Juny 2015 – Febrer 2016
SUPERFÍCIE 119,30m2
COL·LABORADORS Ena Markovich, Fotografia

quadrat1 SANTA ANNA

Una casa del barri de pescadors, transformada en un nou habitatge unifamiliar, on el confort i la relació interior-exterior han estat els motors del projecte. 

Habitació doble capçal retroil·luminat

Aquesta és una de les obres que et fan sentir content i orgullós de la teva feina. Ha estat un gran repte, però ens ha aportat molta satisfacció, tant pel resultat de la construcció com per l’entusiasme de la família que ens ha realitzat l’encàrrec.

Els clients van comprar una antiga casa entre mitgeres al centre històric d’un poble del litoral, molt proper a Barcelona, on volen ubicar el seu nou habitatge. Hem fet una llista de necessitat i expectatives i ens hem posat a projectar.

Els objectius principals plantejar, han estat:

  • Fluïdesa entre els espais, treballant l’exterior com una peça més de l’habitatge.
  • Utilitzar la llum com a element vertebrador del projecte.
  • Confort, eficiència energètica y sostenibilitat.

Amb aquests objectius sempre en ment, al juny del 2015 comencem l’obra. Hem dividit el programa en dues zones ben diferenciades, una de caire més públic situada en planta baixa i una amb espais més privats situada en planta primera.

La planta baixa la connectem a l’exterior mitjançant un pati que ens aporta llum i claredat, facilitant la relació entre la cuina, la sala menjador i l’exterior. Entenem el  pati com una estança més que neix d’aquestes, fluint cap a l’exterior. Amb la voluntat de potenciar encara més aquesta relació de simbiosi, utilitzem el mateix paviment tant a l’interior com a l’exterior, i una gran obertura plegable, ens permet desdibuixar els límits entre elles.

A la planta primera trobem tres habitacions, dos individuals i una doble amb vestidor.

Finalment, a la planta coberta, situem un estudi i una gran terrassa solàrium que aporta espai exterior per gaudir del sol i les vistes. El lluernari de la coberta il·lumina cenitalment l’espai de l’escala, que comunica verticalment totes les plantes, aprofitant al màxim la llum natural i facilitant la ventilació de l’edifici.

Afrontem el projecte amb la convicció que l’obra ha de ser coherent i actual. Volem que els seus usuaris gaudeixin de confort interior i les millores prestacions, gràcies als sistemes d’aïllament, com amb les instal·lacions, utilitzant les energies renovables per reduir al màxim el consum energètic i reduir la despesa econòmica associada.

camarabonastre_staanna_13

El fet de treballar en un entorn urbà consolidat, amb un llegat històric concret, com és el barri dels pescadors de la localitat, ens ha permés jugar amb elements del l’edifici existent, per tal d’oferir-li a l’obra nova un caràcter especial. Hem recuperat i rehabilitat les mitgeres existents, deixant-les vistes en alguns punts, per recordar i remarcar aquelles construccions populars presents a tots els pobles del litoral.

Al Febrer del 2016 finalitzem l’obra, ha estat una feina molt intensa però molt àgil, ja que en menys d’un any hem redactat el projecte i executat l’obra, i alhora no hi ha millor recompensa que les paraules d’agraïment d’una família que viu feliç al seu nou habitatge.

quadrat1 Tens curiositat?

Vols saber com era abans?