Els jardins verticals, una opció diferent per la teva nova casa, són una nova forma de cultiu que permet, a manca d’espai, crèixer verticalment, omplint de verd façanes senceres, entrades de cases o inclús les parets de l’oficina. Redueix la contaminació, millora la qualitat de l’aire i és a més un plus de bellesa i bon gust, quelcom que se’ns dubte ens interessa per crear espais agradables en tots els sentits.

A continuació, et mostrem els principals motius que converteixen els jardins verticals, en una opció diferent per la teva nova casa i en una alternativa en tendència i perfecte per a donar un toc diferent a les parets de la teva vida. Esperem convèncer-te!

 

CamaraBonastre_StaAnna_11

Jardí vertical al projecte Santa Anna, de Càmara Bonastre

1.GRANS BENEFICIS PER LA SALUT

Segons molts estudis realitzats als últims anys, les zones residencials amb més espais verds tenen molts beneficis per a la nostra salut. Aquí us deixem uns quants:

Per començar, només 1m2 de cobertura vegetal aporta tot l’oxigen que necessita una persona durant un any i, a més, garanteix l’eliminació de més de 100 grams de pols en un any. Per si no n’hi hagués prou, una façana amb jardins verticals pot arribar a filtrar una gran quantitat de gasos nocius i metalls pesants.

A més, està comprovat que tenir vegetació al nostre voltant, millora el rendiment i redueix el malestar entre les persones.

 

54eb5c7f16e17_-_rden-on-building-wall-how-to-plant-vertical-garden-0412-xln

Imatge de Pinterest

2.CÒMODE I FÀCIL MANTENIMENT PER A TOTS

La cura i el manteniment de les parets de cultiu s’adapten a la perfecció a les condicions de qualsevol persona. Per un costat, es pot estalviar molt de temps pel fet que no fa falta eliminar les males herbes i molts tenen integrat un sistema de rec automàtic. Per l’altre, la inversió econòmica necessària és mínima, ja que es necessita poca aigua, no atrauen la proliferació de bacteris i, per tant, no es necessiten insecticides específics i, a l’estiu, poden arribar a reduir fins a 5 graus la temperatura d’una casa o un edifici sencer reduint el consum d’aire condicionat.

irrigarden-jardines-verticales04-720x380

Imagen de Pinterest

3.LA PART ESTÈTICA COM UN AUTÈNTIC VALOR AFEGIT 

La part estètica dels jardins verticals com a opció diferent per la teva nova casa, és important. A més a més  d’aportar un toc de frescor i disseny, tenen una gran adaptabilitat, tant en interior com exterior. Es poden trobar múltiples formes i terminacions, creant així autèntics quadres i mosaics dignes de veure. Així doncs, aquests jardins poden suposar una revalorització de qualsevol edifici, integrant-se arquitectònicament i aportant una millora estètica. De fet, poden ser la solució perfecta per a tapar esquerdes o qualsevol altra imperfecció.

e10a7d6deb236c9d08a1e265a1bc40f2

Imagen de Pinterest

CamaraBonastre_StaAnna_12

Jardí vertical al projecte Santa Anna, de Càmara Bonastre

 

Una vegada exposats alguns dels beneficis d’aquests jardins, no ens estranya que s’hagin convertit en un dels recursos més explorats per l’arquitectura contemporània dels últims temps. I és que les parets de cultiu poden instal·lar-se en qualsevol lloc i, a més, representen un conjunt de propietats plàstiques, estètiques, sensorials i climàtiques que, en un context global de recerca de l’eficiència energètica, el converteixen en una gran opció a tenir en compte per tots.

Si t’han interessat els jardins verticals com una opció diferent per a la teva nova casa però tens qualsevol dubte que vulguis resoldre sobre això, només has de contactar-nos. No ho dubtis! Nosaltres ja ho vam posar en pràctica al projecte de Santa Anna de Badalona i, se’ns dubte, va ser un autèntic èxit.