Project Description

Barcelona Bagels


TÍTOL Reforma interior d’un local d’ús comercial a restaurant
LOCALITAT Barcelona
DATA EXECUCIÓ Maig 2016 – Juliol 2016
SUPERFÍCIE  80 m²
COL·LABORADORS Sònia Ros, il·lustració
David Perelló, disseny gràfic
GESTIÓ DE L’OBRA Càmara Bonastre Arquitectura

quadrat1 Barcelona Bagels

Espais versàtils i flexibles, sense renunciar al confort

Transformar una antiga botiga de roba en un espai de restauració amb obrador propi és tot un repte. Pels propietaris era molt important que tots els seus clients sapiguessin que els bagels i els pastissos son artesanals, preparats amb ingredients de qualitat i cuidant fins a l’últim detall.

És per això que hem situat l’obrador al rovell de l’ou, fent-lo visible des de tots els punts del local. Aquest fet ens ha dut a realitzar modificacions estructurals i reconvertir tècnicament el local per tal de poder instal·lar tota la maquinària i el conjunt d’instal·lacions requerides. També hem jugat amb el mobiliari per tal de poder generar ambients diferents dintre del mateix local.

Un altre dels aspectes a destacar del projecte és el contrapunt que hi ha entre l’existent i el nou, la tradició i la innovació, el material i el sensorial. Un exemple és el joc de paviments de l’entrada on, una catifa feta amb els tradicionals pannots Gaudí del Passeig de Gràcia, es dilueix en un paviment continu de formigó en el seu camí fins a l’obrador. Aquest joc el tornem a trobar a les parets, on es combinen diferents textures i materials, deixant vistes parts de la paret mitgera existent en contrast amb altres materials completament llisos. Finalment, també s’han reutilitzat els antics aplics de la botiga de roba, renovats i reubicats en un record del que havia estat l’anterior ús del local.

quadrat1 Tens curiositat?

Vols saber com era abans?

  • bbeagles-05_ea_camara_bonastre
  • bbeagles-06_ea_camara_bonastre
  • bbeagles-04_ea_camara_bonastre