Project Description

  • bbeagles-01_camara_bonastre

UN PROJECTE INNOVADOR, al cor de la ciutat.

Barcelona Bagels


TÍTOL Reforma  interior d’un local d’ús comercial
DATA Maig 2016 – Juliol 2016
SUPERFÍCIE

COL·LABORADORS

 

 

80m²

Sònia Ros, Il·lustració

David Perelló, Disseny gràfic

 


quadrat1 BARCELONA BAGELS

Espais versàtils i flexibles, sense renunciar al confort.

Camara_bonastre_mobiliari_llarg
bbeagles-01_camara_bonastre

Transformar una antiga botiga de roba en un modern i flamant espai de restauració, amb obrador propi, és un repte.

Les principals premisses són crear un espai agradable, on voler passar les hores i sentir-se com a casa, tot gaudit del procés de manufactura d’aquests panets especials, els Bagels.

Pels propietaris és molt important, que tots els clients que passin pel seu local, sàpiguen que tots els bagels i els pastissos que preparen, estan fets per ells, cuidant fins a l’últim detall i amb ingredients de qualitat. Per això hem situat l’obrador al rovell de l’ou, fent que sigui visible des de tots els punts oberts al públic.

Sabem que quan prenem alguna cosa fora de casa, a vegades ens agrada estar sols, a vegades ho volem compartir amb una pila d’amics, o potser volem un espai d’intimitat on poder parlar tranquil·lament. Per això juguem amb el mobiliari per crear ambients diversos, per poder donar resposta a la diversitat d’espais que hi volem trobar.

Un dels principals reptes, és realitzar totes les modificacions estructurals i reconvertir tècnicament el local per tal de poder instal·lar tota la maquinària que requereix, creant noves sortides de fums, millorant la ventilació i la il·luminació, i adaptant tots els espais no oberts al públic, al nou ús.

Un dels aspectes més especial del projecte, és el contrapunt que hi ha entre lo antic i lo actual,  la tradició i la innovació, lo material i lo sensorial. Ho trobem per exemple en el joc de paviments de l’entrada. Accedim a través d’una catifa feta amb les rajoles ceràmiques del Passeig de Gràcia de Barcelona, que ens acompanyen fins a la barra. En aquest camí, la catifa es dilueix i s’amalgama amb un paviment continu autoanivellant de caire industrial, present a tots els espais del local i donant resposta a les necessitats específiques de cada recinte.

Seguint amb el diàleg entre els diversos elements, volem recuperar parts del local existent, per això deixem vistes parts de la paret mitgera que ens aporta una textura càlida i complexa, amb tots els seus matisos i ho contraposem amb materials llisos, continus moderns. Reutilitzem i contextualitzem els antics aplics presents a la botiga de roba, ara amb un color diferent i un altre tipus d’il·luminació ens ofereix un record del què havia estat aquell local. Aquest joc i el fet d’utilitzar materials naturals com la fusta, aporten una calidesa i creen un ambient confortable que volem transmetre a tots els racons.

quadrat1 Vols saber com era abans?
bbeagles-06_ea_camara_bonastre
bbeagles-05_ea_camara_bonastre
bbeagles-04_ea_camara_bonastre