Project Description

  • Àngel-Guimerà_25
  • Àngel-Guimerà_22
  • Àngel-Guimerà_10
  • Àngel-Guimerà_03

Habitatge AG16


TÍTOL Reforma integral d’un habitatge unifamiliar
LOCALITAT Sant Just Desvern, Barcelona
DATA D’EXECUCIÓ Febrer 2015 – Maig 2015
SUPERFÍCIE 230m²
COL·LABORADORS Nicolás Fotografía
GESTIÓ DE L’OBRA Càmara Bonastre Arquitectura

quadrat1 HABITATGE AG16

Una casa lluminosa i càlida

https://www.camarabonastre.com/wp-content/uploads/2017/04/Zoom_Angel-Guimerà.png

L’objectiu principal que ens vam plantejar en el moment d’afrontar el projecte va ser el de fer d’aquest habitatge unifamiliar un espai encara més agradable, creant un conjunt d’espais on gaudir tant de l’interior com de l’exterior.

L’habitatge es composa de dues plantes soterrani, planta baixa, primera i sota coberta. En el nivell -2 trobem una sala d’estar, un estudi i un petit bany mentre que, al nivell -1, tenim l’aparcament i una zona de traster. L’accés a peu se situa a la planta baixa, acompanyat d’una terrassa amb vegetació que fa de filtre entre el carrer i l’habitatge.

A la planta baixa la intervenció ha consistit a unir la cuina amb el menjador i la sala d’estar, generant un gran espai lluminós i diàfan; a més a més la sala d’estar es troba a una cota inferior respecte del menjador i la cuina, creant així múltiples ambients dintre d’un mateix espai. Ja a la primera planta, trobem tres habitacions i un gran bany; aquestes s’han concebut com espais funcionals on estudiar i jugar. En darrer lloc, a la segona planta trobem un estudi agradable i amb molta llume i l’habitació principal, que compte amb un bany i un vestidor. Els dos ambients estan separats per dues portes corredisses que permeten connectar-los o dividir-los segons les necessitats dels seus ocupants.

AG_01

Una de las intervenciones más importantes ha sido renovar la escalera que une todas las plantas de la casa. Se ha sustituido la robusta escalera original de madera por una nueva escalera metálica mucho más ligera. Para la integración total en el conjunto de la vivienda, la escalera se ha acabado con escalones de madera del mismo color y textura que la utilizada en el resto de la vivienda y la estructura se ha pintado de blanco.

Àngel-Guimerà_22
Àngel-Guimerà_16
Àngel-Guimerà_17
Àngel-Guimerà_11
Àngel-Guimerà_10
Àngel-Guimerà_08
Àngel-Guimerà_05
Àngel-Guimerà_03
quadrat1 ¿Tienes curiosidad?

¿Quieres saber cómo era antes?

  • Estat actual_menjador estar
  • Estat Actual_escales
  • Estat Actual_Dormitori principal
  • Estalt Actual Dormitori accés bany
  • Estat Actual_Bany principal