Project Description

Casa LL57


TÍTOL Rehabilitació integral d’un edifici bifamiliar entre mitgeres
LOCALITAT Vilanova i la Geltrú
DATA EXECUCIÓ Agost 2019 – Març 2021
SUPERFÍCIE  420 m²
COL·LABORADORS Anna Gil, fotografia
GESTIÓ DE L’OBRA Càmara Bonastre Arquitectura

quadrat1 Casa LL57

Rehabilitació integral d’un edifici de començaments del s.XX

Aquest projecte té una voluntat molt clara, es tracta de recuperar els elements característics de molts habitatges de l’Eixample: paviment original de peces hidràuliques, fusteries amb motllures i vidres treballats, porticons de fusta amb lames orientables, etc. Juntament amb aquest treball de descobriment i reciclatge hi sumem la tasca de redistribuir l’espai, una nova generació de la família hi anirà a viure i per tant hem de repensar els espais i fer-los funcionals per cobrir les seves necessitats.

Recuperem l’antiga ubicació de la cuina i creem un únic ambient junt amb el menjador, un espai que ens farà de filtre entre les habitacions i la sala d’estar. El passadís, una peça típica en aquests habitatges, l’entenem com un espai on es poden connectar els espais destinats als més joves de la casa: una sala que es pot compartimentar en zona de descans i una zona de joc i estudi.

A la zona de la façana principal hi ubiquem l’habitació principal, descobrint un paviment exquisit i restaurant un rosetó d’escaiola existent al sostre. Als banys hem optat per equipar-los en tons suaus en els que destaquin els paviments i els elements decoratius.

Un dels elements que destaca per la seva originalitat és una arcada amb quarterons de vidre ubicada al passadís i que s’ha recuperat per retornar-li l’aspecte inicial.

El resultat final és un habitatge que ha recuperat la seva essència original, conciliant l’actualització dels espais i la dotació de noves instal·lacions.