Project Description

Casa LL57


TÍTOL Rehabilitació integral d’un edifici bifamiliar entre mitgeres
LOCALITAT Vilanova i la Geltrú
DATA EXECUCIÓ Agost 2019 – Març 2021
SUPERFÍCIE  420 m²
COL·LABORADORS Anna Gil, fotografia
GESTIÓ DE L’OBRA Càmara Bonastre Arquitectura

quadrat1 Casa LL57

Rehabilitació integral d’un edifici de començaments del s.XX

La rehabilitació integral d’aquest edifici de començaments del s.XX suposa una segona vida per aquest, donat el mal estat de conservació en què es trobava i els diferents usos que havia anat superposant en les seves diferents plantes.

Es reestructura completament, creant un habitatge dúplex en PB i P1 i un segon habitatge en P2. També s’incorpora un aparcament en PB (on s’ubicava un antic taller mecànic) i es modifica completament la façana i volums del pati interiors de l’edifici.

A l’habitatge dúplex es treballa especialment en la recuperació dels elements originals d’arcs, voltes, obra vista i forjats amb bigues de fusta, posant especial atenció en la diferenciació entre elements originals i els elements de la intervenció. Els espais s’obren i es comunicaran entre ells, creant volums amplis i recorreguts circulars que afavoriran alhora la il·luminació i ventilació natural de tots ells.

A l’habitatge de planta segona, ubicat a una remunta dels anys 60, entorn l’escala principal de l’edifici original, es crea un joc amb les portes del bany de cortesia oferint la possibilitat d’independitzar puntualment el segon dormitori amb un bany propi (i accés propi) de la resta de l’habitatge. La sala i cuina, es comuniquen diagonalment entorn la gran terrassa abocada al pati interior, dotant de privacitat i llum natural aquests espais

A l’edifici s’incorporen elements per tal de millorar l’eficiència energètica de l’edifici, com són plaques fotovoltaiques, sistema d’aerotèrmia i la incorporació d’aïllaments tèrmics i noves fusteries que redueixin el consum energètic dels habitatges.