Project Description

CONVERTIR UN PALLER DEL 1891, en un habitatge de segona residència.

La Sobirada


TÍTOL Rehabilitació d’un paller en habitatge unifamiliar.
LOCALITAT Llessui, Sort
DATA Juliol 2014 – Gener 2015
SUPERFÍCIE 148m²
COL·LABORADORS Miquel Rabasa, aparellador

* Tens curiositat?

quadrat1 LA SOBIRADA

Un conte de fades a on el somni es fa realitat

Camara Bonastre Paller

Els pallers, són espais generalment oberts en la seva façana sud per facilitar l’assecat de la palla i així evitar també malalties al bestiar. Per contra, les façanes nord són murs de pedra amb poques obertures,  per tal de protegir l’espai dels forts vents i hiverns freds que caracteritzen el clima d’aquesta zona. En aquest cas, ens trobàvem davant un valuós exemple d’aquest tipus de construcció tradicional. Tota una lliçó de sostenibilitat i saviesa.

  • Camara Bonastre - Rehabilitació Paller
  • Camara Bonastre - Rehabilitació Paller

Donada l’esplèndida ubicació del paller, el principal protagonista del projecte és l’entorn i paisatge que l’envolta. S’ha respectat la construcció original, apostant per una distribució de l’espai interior funcional  i versàtil, de manera que poden habitar l’espai de diverses maneres, totes elles còmodes i vàlides.

S’ha conservat el volum original del paller en la seva totalitat, treballant amb els materials nobles existents, com la pedra i la fusta i sumant-hi el metall i el vidre. Utilitzant aquests quatre materials s’ha composat l’aspecte actual de l’habitatge.

 

 

El projecte té valors afegits com són la incorporació de tecnologies que ens ajuden a disminuir el consum energètic, com la il·luminació amb Led o un sistema domòtic per activar i desactivar el sistema de calefacció de radiadors de baix consum, mitjançant una simple trucada de mòbil, fan de l’habitatge un espai confortable per passar uns dies de desconnexió i relax.

quadrat1 Tens curiositat?

Vols veure com era abans?