Project Description

ESPAIS OBERTS, il·luminació i comunicació.

Loft al Poble Sec


TÍTOL Reforma integral d’un habitatge
LOCALITAT Barcelona
DATA Juny 2015 – Juliol 2015
SUPERFÍCIE 110m²
COL·LABORADORS DCE, Càlcul estructural

quadrat1 LOFT AL POBLE SEC

Generant fluxes de comunicació i visuals

El projecte replanteja l’espai d’un antic local comercial amb cèdula d’habitabilitat i ús d’habitatge. El principal inconvenient que volien resoldre els seus propietaris era millorar la il·luminació i ventilació dintre del possible així com adaptar els acabats i instal·lacions al seu ús d’habitatge.

  • Camara Bonastre - Reforma loft
  • Camara Bonastre - Reforma loft
  • Camara Bonastre - Reforma loft

El projecte comença amb una petita carta als reis en la que es demana posar una nova banyera i, potser, fer una cuina menys precària. La carta va creixent fins convertir-se en un projecte de reforma integral, transformant la distribució inicial de planta baixa i altell en un loft de dues plantes completament diàfan.

Es potencien els materials constructius originals, eliminant els revestiments i deixant les parets de pedra i bigues de fusta vistes. Es crea un rebedor semi exterior a l’entrada que multiplica significativament l’entrada de llum en planta baixa i altell, alhora que millora les condicions de ventilació. Es creen noves obertures per unir la comunicació dels espais. En planta baixa, s’incorpora a la sala principal un espai annexe que fins ara no tenia pràcticament llum natural i en el nivell superior s’uneixen els dos altells mitjançant una nova passarel·la que alhora estableix connexió visual amb l’espai central de la sala. Els clients són molt bons i els reis atorguen desitjos: Hi ha banyera i cuina nova. És una altra casa.

quadrat1 Tens curiositat?

Mira com era abans…