Project Description

Àtic MP


TÍTOL Projecte de reforma integral d’un habitatge a Sants
LOCALITAT Barcelona
DATA EXECUCIÓ Maig 2016 – Agost 2016
SUPERFÍCIE  85 m²
COL·LABORADORS Nicolás fotografía
GESTIÓ DE L’OBRA Càmara Bonastre Arquitectura

quadrat1 Àtic MP

Un habitatge molt pràctic que mira cap a l’exterior

Aquest pis original dels anys 60 compta amb una configuració excepcional donada per les dues grans terrasses amb diferents orientacions i un pati de llums al centre de l’habitatge. El projecte parteix de l’objectiu d’aconseguir espais amplis amb il·luminació i ventilació natural, donant sentit i practicitat a cada racó.

Es planteja la sala i el menjador com un únic àmbit, comunicant dos espais rectangulars existents per les seves cantonades, de manera que hi hagi una bona comunicació visual directa entre ells i aconseguint, al mateix temps, ambients clarament diferenciats. Aquest gest compositiu també permet la ventilació natural creuada entre una de les terrasses (on s’aboca la sala) i el pati interior, en contacte amb la zona de menjador.

L’altre element distintiu és l’estudi que, mitjançant dues portes corredisses de més de dos metres d’amplada, obren i tanquen l’espai generant una segona via de comunicació entre la sala-menjador i la zona més privada de la casa, on s’ubiquen les habitacions i els dos banys.