Project Description

ESPAIS VERSÀTILS, habitatges polivalents.

1+1+1


TÍTOL Reforma d’una habitatge plurifamiliar a l’Eixample
LOCALITAT Barcelona
DATA Novembre 2010 – Marc 2011
SUPERFÍCIE 56m²
COL·LABORADORS Lorena, fotògrafa

quadrat1 1+1+1

Fluir i confluir

L’exercici que es planteja en aquest habitatge dels anys 60 i de modestes dimensions, és aconseguir un conjunt d’espais amb diferents opcions i recorreguts que fan que flueixin i conflueixin entre ells. Rebobinem una mica, que explicat així és complicat…. No tenim masses metres quadrats, pel que els volem aprofitar tots, i molt, tant, que el mateix espai s’utilitza varies vegades.

Reforma pis 1+1+1 vista de l

Un únic bany fa les funcions de bany de cortesia a l’entrada, dóna servei a la segona habitació i a la vegada és el bany de l’habitació suite, al que també s’accedeix a través del vestidor. L’habitació principal disposa de vestidor i bany així com d’un doble accés i sortida al balcó.

Reforma pis 1+1+1 vista de la cuina menjador cap a l

La sala menjador és l’espai més ampli, pel que es converteix en l’espai principal de reunió de l’habitatge, fent també de ròtula amb la resta d’estances. Alhora, manté una relació visual molt singular amb la cuina, que pot independitzar-se o no gràcies a un conjunt de vidres mòbils. La barra és sens dubte l’element més singular de la intervenció, tant per la seva forma com color. Aquest element està present tant a l’entrada, ja que la seva forma corba convida a passar, com per la seva funció a la cuina com a superfície auxiliar i passa plats, així com a la sala menjador, on s’usa pròpiament com a barra.

La barra és sens dubte l’element més singular de la intervenció, tant per la seva forma com color.

Projectes relacionats