Project Description

  • camarabonastre_staanna_12
  • camarabonastre_staanna_03
  • camarabonastre_staanna_06
  • camarabonastre_staanna_13

Santa Anna


TÍTOL Obra nova d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres
LOCALITAT Badalona
DATA Juny 2015 – Febrer 2016
SUPERFÍCIE 120m2
COL·LABORADORS Ena Markovich, fotografía

quadrat1 SANTA ANNA

Una casa del barri de pescadors transformada en un nou habitatge unifamiliar

El projecte comença amb l’adquisició d’una antiga casa entre mitgeres al centre històric de Badalona. Els objectius principals a assolir han estat la fluïdesa entre els diferents espais, treballant el pati exterior com una peça més del programa de l’habitatge i utilitzar la llum com a element vertebrador. També s’ha tingut molta cura en aspectes tant essencials com el confort, l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

El programa està dividit en dues zones ben diferenciades, una de caire més públic situada en planta baixa i una amb espais més privats situada en planta primera. La planta baixa connecta amb l’exterior mitjançant un pati que ens aporta llum i claredat, facilitant la relació entre la cuina, la sala menjador i l’exterior. Amb la voluntat de potenciar encara més aquesta relació de simbiosi, utilitzem el mateix paviment tant a l’interior com a l’exterior a més a més, una gran obertura plegable ens permet desdibuixar els límits entre ells. A la planta primera trobem les habitacions i el bany i finalment, a la planta coberta, situem un estudi i una gran terrassa solàrium que aporta espai exterior per gaudir del sol i les vistes. El lluernari de la coberta il·lumina cenitalment l’espai de l’escala, que comunica verticalment totes les plantes, aprofitant al màxim la llum natural i facilitant la ventilació de l’edifici.

Afrontem el projecte amb la convicció que l’obra ha de ser coherent i actual. Volem que els seus usuaris gaudeixin de confort interior i les millores prestacions, gràcies tant als sistemes d’aïllament, com amb les instal·lacions, utilitzant energies renovables per reduir al màxim el consum energètic i la despesa econòmica associada.

El fet de treballar en un entorn urbà consolidat com és el barri dels pescadors, ens ha permès jugar amb elements del l’edifici existent, per tal d’oferir-li a l’obra nova un caràcter especial. Hem recuperat i rehabilitat les mitgeres existents, deixant-les vistes en alguns punts, per recordar i remarcar aquelles construccions populars presents a tots els pobles del litoral.

camarabonastre_staanna_13
camarabonastre_staanna_06
camarabonastre_staanna_09
camarabonastre_staanna_07
camarabonastre_staanna_15
camarabonastre_staanna_18
camarabonastre_staanna_22
habitació individual amb terrassa al fons
quadrat1 Tens curiositat?

Vols saber com era abans?